Koncz Zsuzsa úgy lépett hetvenedik életévébe, hogy...

Alább a sonline.hu anyagát közöljük.
Koncz Zsuzsa úgy lépett hetvenedik életévébe, hogy ugyanazokkal a dalokkal, szövegekkel fel tud lépni a színpadra, és aktuális, életszerű marad.

Minden csak lesz Magyarországon – summázott kaposvári koncertjén Koncz Zsuzsa. Elárulta azt is, hogy szívesen levenne néhány dalt a repertoárjából, ha üzenete idejét múlttá vált volna, de még nem teheti meg. Ilyen például a Miért hagytuk hogy így legyen (Azt hiszed, hogy mindig mindent megbocsátunk, azt hiszed, hogy megtagadjuk minden álmunk), a Ha én rózsa volnék (Ha én zászló volnék, sohasem lobognék, mindenféle szélnek haragosa volnék, akkor lennék boldog, ha kifeszítenének, s nem lennék játéka mindenféle szélnek), a Kárpáthyék lánya (A Józsefváros mélyén, hol a házak összedőltek, ma toronyházak állják útját a fénynek. A Kárpáthyék lánya kinn él Amerikába', New Jerseyben van családi háza.)

S szókimondók a legújabb lemez, a Tündérország szövegei is. A címadó dalból idézek: Ez a Tündérország, elvarázsolt táj, mesebeli népe új csodákra vár, ez a Tündérország háborúban áll, magával harcol és békét nem talál. Hát nézd a táltos törpét, megint új álarcot visel, miközben szól az álszent kórus a métely magvát hinti el.

Szóval egyáltalán nincs minek örülni, de ettől függetlenül a közönség nagyszerűen szórakozott. Önfeledten énekeltük azt is, hogy Ahogy lesz, úgy lesz... Így tényleg nehéz megváltozni, előre lépni.

Koncz Zsuzsa úgy lépett hetvenedik életévébe, hogy ugyanazokkal a dalokkal, szövegekkel fel tud lépni a színpadra, és aktuális, életszerű marad.

A művésznő ránézésre letagadhatna vagy huszonöt évet, s valószínűleg csaknem mindannyian visszamennénk vele az időben a rendszerváltás tájára, újra nekiveselkedni a dolgoknak, hogy ez az ország jobbá váljon, mint előtte volt, s amilyen lett.
Koncz Zsuzsa kiadványok, érdekességek ITT

Lájk lent, ha kedveled Koncz Zsuzsa előadását.