Lapszemle – Konczert az Arénában: Komor zene


A Retro » Koncz Zsuzsa

koncz125Milyen beszámoló az egy koncertről, amely annak felsorolásával kezdődik, ami nem hangzott el? Koncz Zsuzsa péntek esti fellépésén nem csendült fel a Rohan az idő, a Színes ceruzák, az Elszállt a nyár, az André je t’aime, a Jelbeszéd, a Gyerekjátékok, az Őszinte bohóc, a Fordul a világ, a Hová tűntek című dal (ahogyan még annyi más sem).


Ezzel csak arra utalnék, mi minden van itt raktáron. Merthogy az előadás három órán át tartott. De hát tényleg rohan az idő: száznyolcvan percbe a pályán töltött ötven évnek vagy a harmincnyolc hazai nagylemeznek (CD-nek) csak a keresztmetszete fér bele.


Koncz hangja ezúttal sem vetette szét a házat, az Óbudai Danubia Zenekar „második félidős” színre lépéséig amolyan kamarahangverseny zajlott, ami elvileg szöges ellentétben áll az Aréna méreteivel. De a konczertekre immár tizedszer zsúfolásig megtelő helyszínre a tízezer néző-hallgató egyike sem úgy érkezett, hogy dübörgés lesz nyolctól tizenegyig. Viszont már az ötödik számnál (Valahol egy lány) szinte szétestek a falak az ovációtól – írja a Népszabadság.


Pedig komor nyitány vezette be a programot, hiszen az est „háziasszonya” a legutóbbi, a múlt évben kiadott, s máris platinalemezzé avanzsált korongjának nem éppen andalító címadó számával indított: „Ez a tündérország / háborúban áll, / magával harcol, / és békét nem talál.” Koncz később sem kegyelmezett: a Század utca 21.-ben elénekelte, hogy „az igazságból az i betű már régen elkopott”, a Szabadságban Heltai Jenővel idézte fel: „Tudd meg, szabad csak az (…), aki üres jelszókat nem visít, / nem áltat, nem ígér, nem hamisít”, és persze előhívta József Attilát a Kertész leszekkel, a „ha már elpusztul a világgal”.


Klikk a teljes beszámolóért.


The post Lapszemle – Konczert az Arénában: Komor zene appeared first on A Retro.




A nap képe – Koncz Zsuzsa az Arénában lépett fel


A Retro » Koncz Zsuzsa

koncz124Koncz Zsuzsa Kossuth- és Liszt-díjas előadóművész a 10. jubileumi koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában  énekelt 2014. március 14-én.


MTI Fotó: Mohai Balázs


A 80-as évektől kezdve Koncz Zsuzsa dalszerzőinek népes társasága egyre bővült: Bródy János és Tolcsvay László mellett Bódi László „Cipő”, Lerch István, Bornai Tibor, Gerendás Péter, Závodi Gábor is beállt a sorba. A szövegírók, költők között megjelent a fiatal generáció: Tóth Kriszta és Karafiáth Orsolya is.


Felsorolhatatlan mennyiségű, sokak által szeretett dal fonódik össze Koncz Zsuzsa nevével, a Ha én rózsa volnék-on át az Ég és Föld között-ig, és a Jöjj, Kedvesem-től a Valaki kell, hogy szeressen-en át a Miért hagytuk, hogy így legyen-ig.


Íme két remek kép a koncertről.


koncz125

Kilenc elsöprő erejű sportcsarnoki koncert után Koncz Zsuzsa ezúttal tizedszer lépett az Aréna színpadára, ezzel hazánk egyetlen olyan női előadója, aki sorozatban ennyi megakoncertre vállalkozik. Az biztos, hogy a 10. Jubileumi Nagykoncert méltó volt a példátlan pályafutásához.


koncz124


The post A nap képe – Koncz Zsuzsa az Arénában lépett fel appeared first on A Retro.




Nyerj belépőt az Arénakoncertre

Koncz Zsuzsa – a hazai női előadók körében egyedülállóan – kilenc elsöprő erejű sportcsarnokbeli koncert után tizedszer is az Aréna színpadára lép 2014. március 14-én.

Itt a lehetőség, hogy másodmagaddal te is ott legyél a már közel teltházas megakoncerten, ahol a legismertebb Koncz Zsuzsa-dalok mellett sok meglepetés is érhet majd!
Lájk lent, ha kedveled Koncz Zsuzsa előadását.