Koncz Zsuzsa is fellép a Cipő Emléknapon - jegyek itt

A Bódi László CIPŐ emlékkoncerten, 2013. augusztus 5-én (a Sziget fesztivál -1. napján) Koncz Zsuzsa is énekel. - jelent meg ma az énekesnő hivatalos facebook oldalán.            

Jegyek ITT.

Az idén elhunyt dalszerző-énekes, Bódi László Cipő emlékére rendeznek koncertet a Sziget fesztivál mínusz egyedik napján.

Augusztus 5-én több mint három órán át fognak szólni a Republic egykori frontemberének dalai a magyar könnyűzenei élet élvonalának közreműködésével.

Az augusztus 5-i Cipő-emlékkoncerten fellép a Bikini, Bródy János, ByeAlex, Charlie, az Első Emelet, Fenyő Miklós, a Compact Disco, Gerendás Péter, a Hooligans, Jávori Ferenc Fegya, Balázsovits Edit, Halász Judit, Keresztes Ildikó, Koncz Zsuzsa, a Magna Cum Laude, Müller Péter Sziámi, Nagy Feró, a Pál Utcai Fiúk, Tolcsvay László, a United és természetesen a Republic.

A koncertfolyam 19 órakor kezdődik, a felhangzó dalok mellett archív filmfelvételek lesznek láthatók a színpadon.

Jegyek ITT.

Bódi László Cipő, a Republic alapítója idén márciusban 47 éves korában hunyt el szívbetegségben. A pop és a rock határán működő Republic dallamos muzsikája, könnyen értelmezhető, ám szókimondó szövegei az első lemez, az 1990-ben kiadott Indul a mandula óta markánsan jelen voltak a magyar könnyűzenében. Legismertebb dalaik: Neked könnyű lehet, Repül a bálna, Ha itt lennél velem, A 67-es út, Kék és Narancssárga, Szállj el kismadár.

Az öttagú Republic számos szakmai elismerést kapott, 2010-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét is átvehették. Lemezeik nagy példányszámban fogytak, a legutóbbi album, a Bólints, Tibi! tavaly jelent meg. Cipő zenét írt mások mellett Koncz Zsuzsának és Halász Juditnak is; idén posztumusz Artisjus-díjat és Fonogram-díjat is kapott.

2008-ban az első magyar dal napját rendezték meg a Sziget fesztivál mínusz egyedik napján, 2009-ben Tankcsapda-koncert volt, 2010-ben a Kispál és a Borz búcsúzott el a közönségtől ezen a napon, 2011-ben Geszti Péter volt a főszereplő, tavaly pedig a Csík Zenekar.

Nyomj lent egy lájkot, ha kedveled a Republic dalait.